G2 Esports стана шампион на IEM Кьолн 2023! Последният в историята CS:GO турнир в легендарната LANXESS Арена, наричана "катедралата на Counter-Strike" завърши с триумф на "самураите", които надиграха ENCE с 3:1 в грандиозния финал в немския град. Сцената отново бе покорена от 2 от най-големите звезди на световния Counter-Strike: Никола "NiKo" Ковач и Иля "m0nesy" Осипов, които завършиха с по над 90 убийства в рамките на мача.

G2 с титлата от IEM Кьолн 2023

Битката започна с убедително надмощие на G2 Esports, който спечели на Nuke с умопомрачителното 16:4, а "NiKo" постави основите на триумфа с 22 убийства, докато ENCE видимо се затрудняваше с темпото на противника. На Mirage нещата бяха значително по-добри за финландската организация, но геймърите от ENCE продължаваха да са далеч от класата на противниците си. Този път над всички бе 18-годишният руски снайперист на G2, като "m0nesy" завърши с 27 убийства, а босненските братовчеди Ковач - Никола "NiKo" и Неманя "huNter-", добавиха съответно 24 и 22.

m0nesy csgo

Едва на Anubis имаше някакъв отговор на ENCE, който трудно спечели с 16:13, преди окончателно да капитулира след 9:16 на Ancient.

Феноменалната форма на "NiKo" пък му се отплати и съвсем заслужено той се поздрави с титлата от турнира, с която може да се гордее, а към нея добави и индивидуалното отличие за MVP на IEM Кьолн 2023.

Никола NiKo Ковач

Последният в историята турнир в една от "столиците" на Counter-Strike преди появата на CS 2 приветства купища зрители в LANXESS Aрена, а сред тях имаше и не малко българи. G2 Esports спечели 400 хил. долара от наградния фонд.

IEM Кьолн 2023

снимки: Филип Станчев