Редовният сезон на League of Legends Champions Bulgaria приключи и вече знаем имената на четирите отбора, които ще играят на финалите в кино “Арена” на 9-ти април.

Това са отборите на GplayBG, Strictly Taken, iNNERFiRE и Yordle Elite Force. Те заеха челните места в своите групи, което им донесе класиране за събитието с награден фонд 3000 лева и възможността да се класират директно за финалите на ESL Southeast Europe Championship сезон 5, който ще се проведе на On! Fest това лято.

източник: ESL

Видяхме какво се случи през първите три игрални дни на редовния сезон, сега нека проследим и резултатите, които оформиха крайното класиране в групите:

Игрален ден #4 започна с мач между KZL и Strictly Taken от Група А. С две рекордно бързи игри Strictly Taken спечелиха срещата с 2 на 0 и завоюваха първите си 3 точки.

Група B срещна отборите на Mascarad Gaming  и Yordle Elite Force. Йордълите спечелиха убедително първата игра за 27 минути. Втората беше много по-оспорвана, но и тя отиде в сметката на Yordle Elite Force, което им донесе крайната победа с 2 на 0.

Петият игрален ден започна с много важен мач от Група А. Prodajnici и Strictly Taken се сблъскаха в битка за второто място в групата, което носи класиране за финалите през април. След две дълги игри, изпълнени с обрати, Strictly Taken взеха крайната победа с 2 на 0 и си осигуриха участие на LAN финалите в кино “Арена”.

В Група B iNNERFiRE победиха убедително тима на Reformed WM с 2 на 0, с което затвърдиха първото си място в групата.

Игрален ден #6 започна с мач от Група А между вече класиралият се за финалите отбор на GplayBG и заемащият последно място в групата - KZL. Gplay спечелиха срещата с бързи 2 игри и завършват редовния сезон без загубeна игра.

Вторият мач за деня бе кулминацията на Група B. iNNERFiRE надиграха с 2 на 0 Mascarad Gaming и си подпечатаха билета за LAN финалите, завършвайки на първо място в групата без загубен мач. Резултатът беше и в полза на Yordle Elite Force, които финишират на второ място в групата и също ще играят на финалите с награден фонд 3000 лева.

В последният игрален ден Mascarad Gaming се изправиха срещу Reformed WM в мач без особено значение. Все пак двата отбора предложиха интригуващи игри, като в крайна сметка Reformed WM победиха с 2 на 0 и заеха третото място в Група B.

Така редовният сезон на League of Legends шампионата приключи и наред са живите финали в кино “Арена” Запад. Събитието ще се проведе на 9 април и ще предложи куп атракции за посетителите. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени от системата на epay, както и от над 2300 офиса на Easypay в страната. Повече информация ще намерите на официалната страница на събитието.