Испанският тим на Movistar Riders продължава да впечатлява всички на CS:GO сцената. След като станаха първият отбор от тази страна, който влиза в плейофите на IEM Кьолн, сега геймърите от Иберийския полуостров са на полуфинал на големия турнир, благодарение на победа над Team Liquid с 2:1. На крачка от големия финал Movistar Riders ще се борят с един от световните лидери FaZe Clan.

На първата карта Ancient испанците изиграха фамозна CT-страна, печелейки първото полувреме с 11:4. В остатъка бе напълно достатъчно за Movistar да върви рунд за рунд с противника си и след 5:5 картата бе успешно затворена.

На Inferno двата тима си размениха образцово представяне като терористи. Liquid отново започна бавно, като губеше с 5:10 след първото полувреме, но 11 спечелени рунда срещу едва 4 за съперниците, показаха, че присъствието на четвъртфиналите на геймърите на тази организация, никак не е случайно.

Решаващата карта бе Vertigo. И там Movistar Riders си осигуриха ранно предимство. 10:5 след като изиграха добра CT-страна. Това даде на испанските геймъри необходимото спокойствие и хладнокръвие да спечелят мача и да се класират за полуфиналите, където ще спорят с FaZe Clan.