Бразилският отбор на LOUD спечели финала в горната част на плейофите на VALORANT Champions, в Истанбул, Турция и се класира за големия фонд на своеобразния световен шампионат, с награден фонд 1 млн. долара.

Създаденият едва през февруари състав за шутъра на Riot Games спечели по категоричен начин мача си срещу американския OpTic Gaming, надвивайки го с 2:0 победи, в отделните карти с 13:10 и 13:3. Първото полувреме на Bind бе равностойно и двата тима си поделиха по 6 рунда. След това обаче геймърите от LOUD се представиха солидно и взеха аванс в мача.

На Ascent доминацията бе пълна. Шест от първите седем рунда завършиха с поражения за OpTic, като американският тим изоставаше с 3:9 при смяната на ролите. Това обаче бе всичко, което видяхме от него, защото LOUD настъпи педала на газта към финала и не разочарова своите фенове.

Въпреки загубата все пак OpTic има още един шанс за титлата. Отборът ще спори за място на големия финал, във финала в долната част на плейофите с южнокорейците от DRX, които се класираха за тази фаза, след победа над FPX с 2:0. На Icebox и Haven DRX се наложи с 13:11 и 13:9, за да си осигури поне бронзово отличие от VALORANT Champions и поне 110 хил. долара от наградния фонд.

снимка: gettyimages