В полуфинал в горната част на плейофите на VALORANT Champions тимът на OpTic Gaming спечели американското дерби с XSET и е на крачка от големия финал на световния шампионат. OpTic спечели с 2:1 и за място в мача за 300 хил. долара ще спори с бразилците от LOUD.

Първата карта бе Haven. Със солидно първо полувреме XSET поведе с 8:4, но след смяната на ролите всичко за тях се обърка. Те спечелиха само веднъж в последвалите 10 рунда и по този начин OpTic поведе с 1:0.

На втората карта XSET отново дръпна в началото. Този път авансът бе от още един рунд 9:3. След това обаче OpTic настъпи педала на газта и беше много близо до пращането на мача в продължение, но в крайна сметка отстъпи на Ascent с 11:13.

Така развръзката остана за Pearl, където “FNS” и съотборниците му се справиха много добре и контролираха срещата, печелейки с 13:8.

XSET обаче остава част от състезанието в Истанбул, независимо от загубата. Американският тим слиза в долната част на плейофите и ще спори с FunPlus Phoenix за оставането си в турнира. На този етап и двата тима са си осигурили поне 60 хил. долара от наградния фонд, а победителят ще добави още поне 20 хил. в сметката си.

снимка: gettyimages