Фестивалът за съвременна градска култура ON! Fest се завръща след 3-годишна пауза и обещава по-мащабна от всякога гейминг зона. ON! Gaming ще обхване различни аспекти на гейминга, включително еsports турнири, както любителски, така и професионални, зона за настолни игри и конференция за разработка на игри. Цялото събитие ще се случи на 24 и 25 юни на територията на Inter Expo Center.

Тазгодишният ОN! Fest наистина залага на мащаба, като само гейминг зоната ще се разпростре в няколко зали на повече от 4 500 кв. м. Ето и повече конкретика около ОN! Gaming:

Организаторите са подготвили специална Esports зона, модерирана от ЕSL. Основно събитие на нея ще бъдат финалите на международния еsports шампионат - Southeast Europe Championship Season 5. Присъстващите ще наблюдават най-добрите отбори от Югоизточна Европа в дисциплините League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive в битка за общ награден фонд от  €10,000. Като домакин, България ще има минумум по един представител във финалите на всяка дисциплина.

ON! Fest

В Еsports зоната ще има и обособена ESL Play зона, в която посетителите ще могат да играят FIFA 17 (PS4), Hearthstone, StarCraft 2, Overwatch, Dota 2 и World Of Tanks. Там ще се проведат и любителски турнири с награди. За да участвате в тях трябва да се запишете в някоя от отворените квалификации на сайта на ЕSL Play. Повече информация за турнирите може да намерите тук.

ON! Fest

ОN! Gaming ще предложи и зона за настолни игри. Желаещите могат да се включат в игра на4 Dixit, Ticket to Ride или да опитат демо версии на нови игри. Също така ще има отворени турнири с наградни фондове по игрите Magic: The Gathering и Yu-Gi-Oh. Записването за тях ще става на място.

В рамките на гейминг зоната на ON! Fest ще се проведе и Game Development Summit (GDS) - единствената конференция в Източна Европа за разработка на игри. Тя ще обхване двата дни на фестивала и ще предложи специализирани лекции на водещи личности в гейминг индустрията на нашия регион. Присъстващите ще могат и да се срещнат с български разработчици в зоната Games made in Bulgaria.

Феновете на видео игрите ще могат да се насладят и на куп други атракции. Пълна информация за ON! Gaming може да намерите на официалния сайт.

ON! Fest ще включва и много други зони - ON! Sports, ON! Street, ON! Anime, ON! Tube и ОN! Party. Секторът ON! Sports ще предложи фрийрън и паркур демонстрации и уъркшопи от световноизвестното британско крю - Storror, лонгборд демонстрации и уроци от Wild-Berries и Мартин Раднев, слаклайн и триклайн уъркшопи, както и дрифт шоу, с участието на двукратния европейски шампион по дрифт - Алекс Язов и едни от най-изявените дрифт състезатели.

ON! Fest

ON! Fest ще се проведе на 24 и 25 юни в Inter Expo Center. Информация за билети може да намерите тук.