ОN! Fest наднича зад ъгъла и вече има новини за гейминг частта му. ESL България организира турнири с наградни фондове с финали по време на фестивала. Финалите ще се играят във втория ден на събитието (25 юни) в зоната на ЕSL Play. ESL кани двама играчи директно на финалите по FIFA 17 и това са най-добрите български играчи - Станислав “WickyBG” Чакъров и Красимир “Krasi” Иванов.

Освен участие на финалите на турнира по FIFA, двамата ще присъстват в ON! Tube зоната на събитието на 24 юни, където ще играят шоу мачове с хора от публиката.

Турнирът по FIFA 17 на ОN! Fest ще е с общ награден фонд €1000, като разпределението на парите е както следва:

  1. €500

  2. €300

  3. €150

  4. €50

С изключение на двете директни покани, останалите финалисти се определят чрез квалификации. Две от тях вече преминаха онлайн на платформата ESL Play, но предстои отворена квалификация “Последен шанс”, която ще се проведе на живо на 24 юни по време на ОN! Fest. За повече информация посетете следния линк.

В случай, че не се класирате за финалите чрез квалификацията, пак имате възможност да се пробвате в мач срещу титаните на FIFA 17. Като видни ютюбъри, Красимир “Krasi” Иванов и Станислав “WickyBG” Чакъров ще излязат на сцената на ON! Tube, където ще участват в шоу мачове с хора от публиката. Шоу мачовете ще се играят на 24 юни от 11:00 до 13:00 ч. Форматът ще е 2vs2 - професионалисти срещу фенове.

По случай предстоящото участие на WickyBG и Кrasi на ON! Fest се свързахме с тях, за да узнаем очакванията им преди събитието:

FIFA 17

Здравей. Представи се с няколко думи.

Здравейте, казвам се Станислав Чакъров, от Пловдив, на 24 години, познат като WickyBG на световната фифа сцена.

От колко време играеш FIFA и как започна?

Играя FIFA от 2000-2001 година, но професионално от 2009. Тогава започнах да играя в ESL, побеждавах най-силните играчи в света, станах шампион на България, европейски шампион и ТОП 5-6 в света. След тези успехи разбрах, че имам талант и че трябва да се занимавам с това.

Какви са успехите ти като FIFA 17 състезател?

Ако става въпрос само за FIFA 17 - ТОП 10 в света на DreamHack в Швеция и шампион на България от най-големия турнир (като брой участници) организиран от ESL и Ozone.

Какво мислиш за ОN! Fest и какви са очакванията ти за турнира там?

Едно страхотно събитие, трябва да се правят повече такива. Относно турнира - както винаги независимо дали става въпрос за международен турнир, или такъв в България - целта и очакванията са ми за първо място, всичко друго ще е провал.

FIFA 17

Здравей. Представи се с няколко думи.

Красимир Иванов от Варна, на 26, с никнейм Krasi.

От колко време играеш FIFA и как започна?

От 19 години, започнах с FIFA 98 за Sega Mega Drive.

Какви са успехите ти като FIFA 17 състезател?

Европейски шампион на FIFA 10, 5 пъти топ 8 на световно в Дубай, Кьолн, Корея, Америка и Берлин.

Какво мислиш за ОN! Fest и какви са очакванията ти за турнира там?

Най-якото събитие в България, което е с размери на някои европейски гейминг ивенти. Турнирът ще е много оспорван, тъй като в България има доста талантливи играчи, но като цяло се надявам да го спечеля.

ON! Fest ще се проведе на 24 и 25 юни в Inter Expo Center. Информация за билети може да намерите тук.