Един от световните лидери на CS:GO сцената FaZe Clan спечели полуфинала на турнира IEM Кьолн, срещу испанската сензация Movistar Riders и ще спори с друга легендарна организация, NAVI за титлата и 400 000 долара от наградния фонд.

До триумфът се стигна след победи на Ancient и Nuke, съответно с 16:12 и 16:9. Шампионите от мейджъра в Антверп започнаха безкомпромисно и затвориха първото полувреме на Ancient след 11:4. Силната игра на Фин “karrigan” Андерсен и съотборниците му на CT-страната не остави шанс на една от най-приятните изненади на турнира в Кьолн и Movistar трябваше да приеме поражението.

Алваро “SunPayus” Гарсия бе движещата сила по време на IEM за испанците, но в днешния мач той отстъпи от собствения си стандарт. Въпреки това на втората карта срещу FaZe Clan видяхме невероятни отигравания и от лидера Алехандро “ALEX” Кандела, който свали двама противници с един изстрел, и Раул “DeathZz” Нието.

След равностойното първо полувреме на Nuke той и съотборниците му имаха аванс от 8:7, но когато FaZe Clan преминаха на CT-страната спечелиха 9 от общо 10-те изиграни рунда и доказаха защо са един от най-добрите отбори в света.

Така за Movistar Riders остава споменът от прекрасното представяне на IEM Кьолн 2022, както и 80 000 долара от наградния фонд, чиято обща стойност е 1 милион.

Утре FaZe Clan ще излезе срещу Natus Vincere в спор за короната, а звездата на FaZe "karrigan" заяви, че който спечели утрешния финал ще покаже, че е най-добрият отбор в света на Counter-Strike: Global Offensive.