Вчерашният ден в европейското първенство по League of Legends се оказа труден за преглъщане от някои от топ отборите на Стария континент. В това число и трябва да включим и състава на Здравец “Hylissang” Гълъбов – Fnatic, който бе победен от Misfits Gaming. По този начин българският геймър и съотборниците му в „оранжевите“ изпуснаха шанса да се затвърдят на първата позиция, след като точно преди паузата през сезона те бяха лидери, заедно с тимовете на EXCEL и Rouge. След загубата на тима балансът вече е от 5 победи и 3 загуби. Следващият мач за Гълъбов е днес срещу Team Vitality.

Именно EXCEL също разочарова своите привърженици. Отборът допусна поражение от Astralis, а датският тим подобри баланса си до 4-4.

Грешна стъпка направиха и от G2. Един от най-значимите отбори в LEC катастрофира тотално срещу SK Gaming, който до този момент имаше едва една победа през сезона. След отличното представян вчера тя бе удвоена.

От всички тези грешки най-много се възползва отборът на Rogue. Odoamne, Larssen и компания надиграха Team Vitality за шеста поредна победа, която отведе тима на първо място в класирането. LEC продължава и днес.