С втора победа през третата седмица в европейското първенство по League of Legends, Fnatic на Здравец Гълъбов се изравни на първо място в LEC. Снощи момчетата в оранжево разгромиха един от големите си съперници на европейската сцена, в лицето на G2, където се подвизава и бившият представител на тима Расмус “CaPs” Уинтър.

От първата до последната минута на картата “Hylissang” и съотборниците му контролираха събитията. За най-полезен играч бе избран Иван “Razork” Диас, който блестя с героя Viego. Той събра 72% от вота на привържениците. На второ място остана топ лейн играча на Fnatic Мартин “Wunder” Хансен, който пък е бивш играч на G2.

Така три седмици след началото на летния сезон Fnatic е на изравнено първо място, заедно със съставите на EXCEL и Rogue. Балансът на трите тима е от 5 победи и 2 загуби, а на изравнено 4-то място са MAD Lions, G2 и Vitality. Team BDS и SK Gaming са на последните 2 места, като те имат едва по 1 победа.

През следващата седмица мачове в LEC няма да има, шампионатът се завръща на 15-ти юли, когато Fnatic и Здравец Гълъбов излизат срещу Misfits Gaming.