В невероятно дълга среща от група C на CS:GO турнира ESL Pro League отборът на Complexity постигна успех в първия кръг срещу Astralis, надделявайки с 2:1 победи. „Червените“ започнаха по-добре срещу американския състав, като взеха Inferno с 16:9.

Маратонът обаче тепърва навлизаше в своята завръзка. Карта номер 2 беше Nukе и се развиваше равностойно в целия си ход. След 4:4 в началните 8 рунда, датският отбор поведе с 9:6, при смяната на ролите, в последствие се отдалечи на 5 рунда от противника си и изглеждаше, че Astralis ще може да затвори победа с 2:0. Вместо това обаче COL взе 5 поредни рунда и изравни за 11:11. До края на второто полувреме двата тима си размениха по още 4 успеха и така се стигна до продълженията.

В тях се играе до 4 победи от 6 рунда, но на два пъти нищо не разделяше двата състава и резултатът стана 21:21.

При 2:2 обаче в третото продължение COL взе два рунда и затвори картата с общ резултат 25:23, а “FaNg” и “Grim” завършиха с по 36 убийства за американския състав.

Решаващата карта бе Dust II, а равностойната битка между отборите продължаваше. На почивката Astralis имаше минимално предимство, но позволи отново да изостава с 10:11. До края на мача „червените“ взеха още само рунд, а Complexity се поздрави с ключова победа в група C на ESL Pro League.

В късния мач за деня ENCE спечели срещу HEET с 2:0.

снимка: gettyimages