След като вече 6 отбора си осигуриха място в плейофите на CS:GO турнира ESL Pro League, дойде време да обърнем вниманието си към група C, където са отборите на Astralis, MOUZ, Complexity, ENCE, HEET и Heroic. Първият мач в групата изправи германците от MOUZ срещу датския Heroic, а успехът отиде в ръцете на водения от “dexter” тим, след 2 победи на Mirage и Dust II. Двата тима играха един срещу друг в група А на турнира IEM Кьолн, като и тогава германският отбор се наложи с 2:0.

Срещата започна добре за MOUZ, като геймърите от немския тим поведоха с 6:2 рунда, но след това датският тим заигра много по-ефективно и не само изравни, а и обърна резултата в своя полза със серия от 8:0 в своя полза. Водейки с 10:6, след победата си в пистолетния рунд на Т-страна обаче Heroic се сгромоляса и не успя да затвори победата в първата карта, която предвкусваше. Най-полезен за успеха с 16:14 на MOUZ бе Давид “frozen” Чернянски с 26 убийства.

На втората карта, Dust II, MOUZ бе много по-безкомпромисен в началните рундове, като направи 9 поредни победи на CT-страната, преди да загуби рунд за първи път. Полувремето дойде при 11:4, а въпреки 5-те рунда, които спечели Heroic отстъпи с 9:16.

Днес програмата на турнира с награден фонд 835 хил. долара предвижда мач между Complexity и Astralis, както и двубой на ENCE срещу HEET.

снимка: gettyimages