Един от най-силните отбори в света по CS:GO, френският Team Vitality, срещна сериозни затруднения в последния ден на първата фаза на Мейджър турнира в Рио де Жанейро. Все пак след победа с 2:1 над OG „пчеличките“ се класираха за Legends етапа на IEM Rio Major 2022.

Снайперистката битка на “ZywOo” срещу “degster” започна на Vertigo. Там OG започна много по-добре от своя съперник и дръпна с 5:0 рунда. Последва отговор от Vitality и резултатът стана 5:5, а при смяната на ролите все пак те изоставаха в резултата, но само с 1 рунд. При преминаването на СТ-страна обаче „пчеличките“ записаха отлична серия от 6:1, но това не се оказа достатъчно за победа.

Вместо това картата влезе в продължение и едва тогава Vitality наложи окончателно волята си, след 19:17. Над всички за френския тим бе Емил “Magisk” Реиф, а за OG “degster” завърши с 26 убийства, а Адам “NEOFRAG” Зоухар с 34.

Втората карта бе Inferno. Въпреки че Team Vitality спечели първия рунд, OG доминираше от своята Т-страна, вземайки следващите 7 рунда и затваряйки полувремето с 10:5.

Второто полувреме не промени нищо за отбора на Матийо “ZywOo” Ербо, а “NEOFRAG” отново бе над всички с 19 убийства. Този път обаче неговият OG спечели и резултатът стана 1:1.

Развръзката се отправи към може би най-класическата карта в света на Counter-Strike: Dust II. OG отново започна по-силно от противника си и взе 5 от първите 6 рунда. Тогава обаче “ZywOo” влезе в режим на пълна снайперистка готовност и не само че стопи предимството на опонента, а и поведе своите към победата.

С 27-убийства, 14 от които със снайпер 21-годишният геймър елиминира до голяма степен собственоръчно OG, който отпада от шампионата с награден фонд 1.25 млн. долара.

снимка: gettyimages