Днес започва турнирът по League of Legends на IEM Oakland. В състезанието ще участват 6 професионални отбора от цял свят, като в един от тях има български представител. Здравец Гълъбов, по-познат с псевдонима си “Hylissang”, играе на позицията support в отбор Unicorns of Love.

Българинът не е от вчера на състезателната LoL сцена. Всъщност той се появява на нея през 2014 г., когато се присъединява към Unicorns of Love, професионален европейски отбор с международен състав. С отбора той печели няколко турнира от Go4LoL сериите на ЕSL в началото на годината. Следва възход в представянията на тима, който евентуално ги отвежда до участие в следващия сезон на LCS (League Championship Series), най-високото ниво на игра на League of Legends в Европа.

В края на 2014 Unicorns of Love са избрани от феновете да участват на IEM San Jose. Там се класират на 2-ро място, побеждавайки Lyon Gaming и Team SoloMid.

През 2015 Unicorns of Love играят в пролетния сезон на EU LCS, където завършват на 5-а позиция. Това ги класира за сезонните плейофи, където печелят второ място и $25,000. В летния сезон на EU LCS завършват на 4-то място. На последвалите летни плейофи финишират пак четвърти.

В края на 2015 отново участват в IEM San Jose, където завършват на 5-о/6-о място.

През 2016 г., тимът на българина заема 5-а позиция в пролетния сезон на EU LCS и губи на четвъртфинал в последвалите плейофи. След това, в летния редовен сезон, отборът заема 6-а позиция, което за пореден път ги класира за сезонните плейофи. Там Гълъбов и съотборниците му завършват на 4-то място.

И през 2015 и през 2016, Unicorns of Love са на крачка от класиране за Световното първенство (World Championship), но и двете години губят финалния мач от регионалните финали, който осигурява последната европейска квота за Световното първенство.

Както става ясно, Unicorns of Love са един от най-добрите европейски League of Legends отбори. За предстоящия турнир в Оукланд тимът ще играе в следния състав: Здравец “Hylissang” Гълъбов, Тамаш “Vizicsacsi” Кис, Канг “Move” Мин-су, Фабиан “Exileh” Шуберт и Ким “Veritas” Кюнг-мин.

Тази вечер по Нова Спорт от 1:00 ч. ще има живо излъчване на IEM Oakland с български коментар. Другото излъчване ще бъде в неделя от 23:30. Също така всички мачове ще можете да гледате на специалната страница във Vbox7.

Пожелаваме успех на Hylissang и неговия отбор!