Отборите на Astralis и Complexity надвиха съответно геймърите от MOUZ и HEET в срещите си от група С на CS:GO шампионата ESL Pro League. Двата тима спориха вчера, като COL постигна победа, а днес я надгради с втори триумф, печелейки срещу HEET с 2:0. Американският отбор срази французите от белгийския тим с 16:8 на Nuke и 16:12 на Overpass. С най-силно представяне за Complexity блесна канадецът Джъстин “FaNg” Коукли, завършил с 43 убийства общо.

В по-ранния мач от днешния ден „червените“ от Astralis дадоха добър отговор, след загубата вчера от COL. На Inferno датският тим загуби първите 4 рунда от немския MOUZ, но до почивката обърна двубоя до 9:6 в своя полза, а след смяната на ролите даде на противника си само 1 рунд и спечели с 16:7.

Втората карта, Nuke, бе далеч по-равностойна. MOUZ отново започна по-добре от противника си, печелейки 6 от първите 6 рунда. На почивката резултатът бе дори по-внушителен, 11:4 рунда в полза на германците. Вместо обаче да гледаме сблъсък на Ancient, видяхме един от най-добрите обрати от началото на турнира: серия от 12:3 рунда в полза на Astralis, докато „червените“ бяха на СТ-страна и краен успех с 2:0 победи. Така датският отбор вече е с баланс от 1 победа и 1 поражение, а утре ще спори с HEET.

снимка: gettyimages