Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че новите съчетания на грациите са два пъти по-сложни.

Димитрова коментира на какъв етап е подготовката за новия сезон и добави, че възпитаничките ѝ са много мотивирани. Специалистът говори преди първата по рода си подиум-тренировка, която се проведе в тренировъчната „Арена Армеец“. Много малки момиченца, заедно с техните родители се докоснаха до своите любимки и видяха как протича едно тяхно занимание.

Маркова: Трябва да запазим спечелените позиции и да подобрим резултатите

Докосване до идолите...

„Не съм сигурна дали съм надскочила себе си – децата много се раздадоха в творческия процес, който протече миналия месец, при постановките на съчетанията. Не знам за феновете, но на мен със сигурност ще са ми нужни успокоителни по време на изпълнението на композициите. Със сигурност са по-сложни от предишните, два пъти по-сложни са“, започна Весела Димитрова.

„Всички много активно се включиха. Така мисля се получават по-добре нещата“.

„Огледът на композициите е на 21 декември, а към края на януари ще имаме официално контролно. На първото състезание – Гран При на Москва – ще бъдат официално презентирани“, добави специалистът.

Раева: Носете валериан и валидол преди съчетанията на ансамбъла

„Написахме отчета за миналата година, сега си поставихме цели за идната година. Със сериозни тренировки мисля, че ще ги постигнем“.

Догодина България ще бъде домакин на Световна купа през пролетта, а през септември 2018 година ще посрещне елита на гимнастиката за шампионата на планетата. 

„Момичетата са много развълнувани, че им предстои да играят пред родна публика. Очакват с нетърпение Световното, а преди това има и Световна купа, много са мотивирани да се представят добре у нас“, заяви за финал Димитрова.