Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели, че новите композиции на ансамбъла ще бъдат презентирани в края на януари, началото на февруари.

Илиана Раева говори преди първата по рода си подиум-тренировка на индивидуалистките и ансамбъла, която се проведе в тренировъчната „Арена Армеец“ в столицата. Много малки грации дойдоха с родителите си, за да се докоснат до своите любимки.

Раева: Носете валериан и валидол преди съчетанията на ансамбъла

"Много ентусиазъм има в дечицата, които са тук. Също така забелязвам, че и у момичетата се усеща едно приповдигнато настроение. По този начин ще осмислят какъв е смисълът на техния път. Наистина освен златните медали, тази огромна популярност, на която се радват, те са и един пример на една малка душичка, на едно малко сърце, на което може би ще променят живота с тази тренировка. Може би тук ще запалим искрата на някоя бъдеща олимпийска или световна шампионка", каза Раева.

"Живеем в една такава технологична ера и телефоните могат да разкрият най-интересните елементи от съчетанията на нашите конкуренти. Искаме да запазим нашите съчетания в тайна поне до началото на февруари”, разкри тя.

“Подготовката им върви много добре, много съм доволна от това, което виждам. Страшно сериозно и отговорно подхождат всички. Новият правилник изисква невероятно много работа. Ще е много тежко, но ние се целим в най-високото и затова сме направили толкова трудни, рисковани и наситени композиции", каза още Раева.