Докосване до идолите...така протече първата по рода си открита подиум-тренировка, организирана от Българската федерация по художествена гимнастика и един от спонсорите на централата Моторола. Събитието се състоя в тренировъчната „Арена Армеец“ в столицата, където много малки момиченца, придружени от своите родители, видяха отблизо как работят златните момичета, за да печелят медали по различните състезания.

Куп малки принцеси, пременени в трика, се заредиха край килимите, за да приветстват любимките си от индивидуалното и ансамбъла. След края на заниманието, момиченцата взеха автографи, поговориха и се снимаха с грациите.

Президентът на федерацията Илиана Раева удостои с внимание малките госпожици, като изрази надеждите си това събитие да се превърне във вдъхновение за бъдеща успешна кариера на нови златни момичета.

Преди мероприятието, гимнастичките от индивидуалното и ансамбъла бяха наградени от Моторола за високите си постижения през изминалия сезон.

Припомняме, че на Световното в Пезаро през септември 2017 година Невяна Владонова спечели бронзов медал, а ансамбълът взе сребро в многобоя и бронз на три топки и две въжета. Това бяха само част от впечатляващите постижения на нашите момичета през кампанията.

Раева: Носете валериан и валидол преди съчетанията на ансамбъла

Весела Димитрова: Новите съчетания са два пъти по-сложни

Маркова: Трябва да запазим спечелените позиции и да подобрим резултатите