Най-успешната българка на Олимпийски игри Мария Гроздева вече обмисля края на кариерата си. Тя обяви, че целта ѝ е да вземе квота за Игрите в Токио след година и половина и ако не успее да го направи, ще сложи край на активните си дни в спортната стрелба. 

Гроздева е участвала цели шест пъти на Олимпийски игри, в които е спечелила пет медала, два от които златни. Тя обаче не успя да участва на форума в Рио де Жанейро през 2016 г., защото не успя да се пребори за квота. В Токио през 2020 г. вече ще е на 48 години. 

През изминаващата година тя успя да спечели Световната купа през май, но на световното първенство по спортна стрелба не беше сред призьорите. Самата тя го признава и акцентира върху борбата за квоти за Япония догодина. 

"Не успях да направя нищо на световното първенство. Като цяло годината беше добра, но най-важното е догодина да се преборим за квоти за Олимпийските игри. Ще имаме шансове на четири Световни купи, на Европейските олимпийски игри и на двете европейски първенства", заяви Гроздева пред "България днес". 

"Все още се чувствам сред елита, но преди време имаше много повече отличия през годината. Усещам как вече ми натежава. Ако не взема квота за Токио, вероятно съм на път да се окажа. Рано или късно това трябва да дойде", заяви още Гроздева.