На 2-ри декември, боксът ще се сбогува с един от своите знаменосци - Мигел Кото. Тогава той ще защитава за последен път своята титла на WBO в супер полусредна категория срещу Садам Али.

Пуерториканеца категорично заяви, че това ще бъде последната му битка, преди да се оттегли от светлините на прожекторите. В едно от последните си интервюта Кото заяви, че няма да е много емоционален по време на битката.

"Не мисля, че ще бъде емоционален. Имах възможността в кариерата си да се наслаждавам на живота. Боксът ми даде възможност да осигуря добре семейството си. Винаги идва времето, в което трябва да кажеш сбогом, този момент за мен настъпи", заяви Кото.

Неговият американски опонент е уверен във възможностите си, но бившият шампион в четири категории е непоколебим.

"Не мисля, че Али има шанс. Ще дам всичко от себе си, за да съм в страхотна форма само за да се изправя срещу него и да го победя", заяви Кото.

Този последен тренировъчен лагер отбелязва и последното време, в което Кото и треньорът му Фреди Роуч са заедно. Шампионът на WBO е сигурен, че последният му двубой с Роуч ще бъде поредното добро преживяване.

"Ще се радваме на всяка секунда заедно. Всичко, което искам да им кажа (на екипа), е, че им благодаря за всичко, но най-вече, че ме докараха до това ниво", заяви Кото.