Ерол Спенс-младши (22-0, 19 КО) е една от изгряващите звезди на американския бокс. 27-годишният атлет е доказал, че е елитен боец в полусредна категория, като спечели титлата на IBF през май, отказвайки Кел Брук. Следващата битка на Спенс няма да се случи по-рано от януари 2018-та година, а в нея той ще защитава титлата си срещу опитния ветеран Лемонт Питъсън (35-3-1, 17 КО).

Докато много фенове на бокса биха се заинтересували от това Спенс да се изправи срещу шампиона на WBA и WBC Кийт Търман, или дори срещу един от най-опасните боксьори на планетата Терънс Крауфорд, ние е можело да станем свидетели на битка между него и Мигел Кото още този декември. Въпреки това, както съобщи журналиста Дан Рафаел от ESPN, Спенс е избрал да отклони предложението на "Golden Boy Promotions" на Оскар Де Ла Оя за дългосрочна сделка.

"Спенс, който в момента е свободен агент, избра да се бие с Питърсън, в битка, която е промотирана от Ал Хеймон, вместо да подпише с "Golden Boy", които промотираха първите му 15 срещи. От "Golden Boy" му предложиха 2,5 милиона долара, за да се изправи срещу Мигел Кото (41-5, 33 КО) на 2-ри декември в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк. Спенс отхвърлил това предложение, което включвало и дългосрочно обвързване с промоутърската комания на Оскар Де Ла Оя и ексклузивен договор с HBO, според източници, които са запознати с офертата", се казва в доклада на Дан Рафаел от ESPN.

След отказа на Спенс, Кото намери опонент в лицето на Садам Али (25-1, 14 КО) за последната битка в своята кариера.