Шесткратният световен шампион Мигел Кото ще спусне завесата на своята боксова кариера със защита на световната си титла в супер полусредна категория срещу Садам Али на 2-ри декември.

Сега, преди кариерата на Кото да приключи, настоящият му промоутър и собственик на "Golden Boy Promotions" Оскар Де Ла Оя реши да говори за последната битка на Кото и за неговото наследство.

Де Ла Оя за финалната битка на Кото: "Виждам я като празненство за бокса, за Мигел Кото, за Градината (Медисън Скуеър Гардър). Мисля, че Мигел Кото е един от най-добрите бойци, които бокса е имал през последните почти две десетилетия. Той винаги се изправяше срещу най-добрите. Прощалната му битка също няма да бъде по-различна. Садам Али е боксьор с много опит. Очакваме зрелищна среща."

За наследството на Кото: "Знаете ли, той ще бъде считан за един от най-добрите. Искам да кажа, че той е единственият световен шампион в четири категории от Пуерто Рико, което казва достатъчно, защото Пуерто Рико има много велики световни шампиони като Вилфредо Бенитез и Феликс Тинидад. Така че фактът, че Мигел Кото е единственият шампион в четири категории от Пуерто Рико, просто ви показва много."

"Той има сигурно място в "Залата на славата". Той има звезда кариера, 24 пъти негови битки са излъчвани по платените канали и затова вярвам, че мога искрено да класирам Мигел Кото в Топ 20 на най-добрите боксьори за всички времена."

Сигурни сме, че това може да доведе до някакъв страстен дебат, така че можете да го направите в коментарите по-долу. Дали Кото наистина е близко до Топ 20 на най-добрите боксьори за всички времена?