Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър смята, че първата му битка с Бърмейн Стивърн не е трябвало да продължи 12 рунда. Той вярва, че опонентът му е понесъл прекалено много ненужни травми по време на едностранната им 12-рундова среща през януари 2015-та година, когато Уайлдър спечели титлата в тежка категория в Лас Вегас. Въпреки това, Стивърн и до ден днешен остава единственият противник, който Уайлдър не е успял да нокаутира в цялата си професионална кариера.

Стивърн към Уайлдър: Никой не може да ме нокаутира

Нокаутьорът от Тускалоса, Алабама, възнамерява да поправи тази своя грешка тази събота в Бруклин, Ню Йорк, когато двамата отново излязат един срещу друг в битка за същата титла, но този път Уайлдър ще защитава колана, а не Стивърн.

Лу Дибела: Как неактивният Стивърн стана задължителен претендент за Уайлдър?

"Смятам, че първата битка със Стивърн трябваше да бъде спряна. Той имаше подутини навсякъде по лицето си и беше съкрушен. Той оцеля първия път. Той е единственият, който остана на краката си в битка с мен. Този път, обаче, ще свърша работата си до край", заяви Уайлдър.

39-годишният Стивърн заяви, че е бил "болен" по време на битката, в която Уайлдър го победи чрез категорично съдийско решение (120-107, 119-108, 118-109). Уайлдър от своя страна се присмя на Стивърн за факта, че се опитва да се оправдае детински за загубата си и този път планира да премахне всякакви съмнения за това кое е по-добрият боец.

Уайлдър: По-лесно ще си уредя мач с Джошуа, отколкото с Паркър

"Той знае какво се случи. Доминирах го 12 поредни рунда. Мисля, че в предстоящата битка ще ми бъде дори по-лесно. Той не се е подобрил от последната ни битка, но аз ще му покажа един съвършено нов Дионтей Уайлдър. Той ще бъде края на неговата кариера", завърши Уайлдър.