Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър не е съвсем сигурен колко време ще му отнеме, за да накара Антъни Джошуа да се съгласи да влезе с него на ринга в битка за обединяване на титлите.

Уайлдър обаче вярва, че Дошуа все някога ще се изправи срещу него и ще му даде шанс да се бие за титлите на IBF, IBO и WBA в тежка категория. Нокаутьорът от Тускалоса, Алабама, обаче, не е сигурен дали това ще направи шампиона на WBO Джоузеф Паркър. Уайлдър смята, че новозеландецът би избегнал среща с него на всякаква цена.

"Смятам, че ще бъде по-лесно да получа среща с Джошуа, отколкото с Паркър. Той е най-уплашен от всички. Той не иска среща с мен. Моята логика е следната, ако говорите, че искате да се биете с най-добрите, тогава моля, бийте се с най-добрите. Неговите хора дойдоха в моя град, разговаряха с хората ми няколко дни, не само лично, но и по телефона - за нищо. Когато знаеш, че не искаш да се биеш с мен, за какво го правиш? Искаше среща с мен, но като дойде на моя мач и видя как нокаутирах опонента си, вече не искаше среща", заяви Уайлдър.

32-годишният Уайлдър (38-0, 37 KO) говори за срещата, в която записа победа с технически нокаут в петия рунд над Джералд Уошингтън (18-2-1. 12КО) на 25 февруари в Бирмингам, Алабама. Тогава на един от първите редове до ринга стоеше и Джоузеф Паркър.