Апелативният съд в София освободи от ареста четирима от задържаните при операция „Килърите”. Съдът наложи на Янко Попов, Васил Костов, Георги Петков и Петър Стоянов-Вожда по-лека мярка „подписка".

В ареста остава единствено Методи Иванов, уточнява Агенция „Фокус".

На 23 юли при полицейска акция „Килърите” бяха арестувани 20 души. Операцията имаше за цел предотвратяване на дейността на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност. Сред задържаните беше и председателят на Българската федерация по сумо Петър Стоянов-Вожда. Дни по-късно Цветан Цветанов съобщи, че „Килърите” са отговорни за убийството на Юри Галев. Стана известно, че те са организирали и убийството на бизнесмена Румен Рачев.

Цветанов окачестви операцията като изключително голям успех, тъй като за пръв път са заловени всички звена в групата - от поръчителя до извършителя. Министърът посочи, че това е един изключително голям успех в правоохранителната система, защото с действията, професионализма и координациите между службите, която е създадена, е постигнат този забележителен успех.