Групата на "Килърите" е отговорна и за убийството на бизнесмена от Шумен Румен Рачев на 3 юли 2009 г. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според полицията, президентът на Българската федерация по сумо Петър Стоянов – Вожда е част от тази група, за която се твърди, че е замесена и в убийството на Юри Галев.

Цветан Цветанов заяви, че определени хора от групата са съпричастни към извършването и на други покушения, информира DarikNews.bg.

Поръчката за убийството на Румен Рачев е на Янко Попов - Туци, той я предал на Васил Костов - Васко Кеца и на Петър Стоянов от групата. Според вътрешния министър двамата извършители, 36-годишния Владимир Филев и 24-годишния Георги Георгиев, двамата от Червен бряг, по всяка вероятност не са живи.

Разследването на убийството на Юри Галев, дело на същата група, е тръгнало в правилната посока, след като е била установена собствеността на голяма част от телефонните карти. Така се е стигнало до човека, закупил картите.

"Поръчката е от Янко Попов към Сумиста и Васко Кеца. Това са хората, които са организирали всичко останало, което се е случило със стрелбата по Юри Галев", заяви Цветанов.