Към председателя на Българската федерация по сумо Петър Стоянов – Вожда вече има повдигнато обвинение, съобщиха от Софийската окръжна прокуратура.

Той бе арестуван във връзка с убийството на бизнесмена Юри Галев, който бе прострелян на 20 юни и почина по-късно от инфаркт в Пирогов.

Срещу петимата задържани при полицейска акция "Килърите" има повдигнати 10 обвинения, информира DarikNews.bg.

Янко Попов-Туци е сочен за поръчител на покушението срещу Галев. Петър Стоянов-Вожда приел поръчката и я възложил на преките извършители. Поради това Вожда е с повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група. В нея са участвали Васил Костов-Васко Кеца, Методи Иванов и Георги Петков-Дачи, като според прокуратурата Иванов е осигурил оръжието, а Дачи е стрелял по жертвата.

Срещу тримата има подозрения, че са замесени в убийството и на шуменския бизнесмен Румен Рачев, извършено през юли миналата година.

Методи Иванов е привлечен към наказателна отговорност и за това, че е придобил и държал автомат Калашников без надлежно разрешение.

Петимата задържани все още са в ареста.

Очаква се по-късно Софийският окръжен съд да заседава по мярката за неотклонение на обвиняемите. От прокуратурата твърдят, че са налице всички предпоставки "Килърите" да останат в следствието с мярка "задържане под стража".