Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че новите съчетания на грациите в индивидуалното са достатъчно конкурентоспособни и можем да се борим за златните медали. Раева говори след първото официално контролно за гимнастичките за новата 2018 година, което бе и премиера на новите композиции.

„Щастлива съм от това, което се случва с новия правилник. Един фантастичен правилник за претенциите на българската публика и журналисти. Но най-вече фантастичен за художествената гимнастика, защото оценката за изпълнение и артистичност, комисията, която ще оценява, ще се окаже една много важна комисия, която може би ще има решаващата дума за крайната оценка. Тоест, изпускането на уред е много жестоко наказано, всичко, което ние дадохме като предложение и аз представих на Световното първенство в Пезаро пред Мори Ватанабе, е взето предвид и е влязло в сила. Разбира се, имаше и други колеги, които искаха тези неща“, коментира бившата грация.

„Така че, ако искаме да печелим медали, трябва да се работи много и да не се правят грешки. Допускаме ли такива, световната конспирация, няма да ни е виновна и съдиите, и така нататък. Отговорно заявявам, че имаме конкурентоспособни съчетания да се борим за златните медали и в индивидуалното, стига да ги направят, изработят и изиграят. Много се трудят, много са отговорни. Вярвам, че ще успеем да го направим. Все пак наистина сме съвсем в началото на сезона“, добави Раева.