Грациите от националния отбор по художествена гимнастика (жени) показаха изцяло новите си композиции. В първото за сезона официално контролно, състояло се в зала „Раковски“ в столицата, Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова и Мариана Иванова, представиха композициите си на обръч, топка, бухалки и лента.

Много артистични и чувствени гимнастичките допуснаха някои леки неточности, в иначе пленителните си съчетания, които бяха бурно аплодирани от многото фенове, дошли да ги подкрепят.

Илиана Раева: Имаме съчетания да се борим за златните медали в индивидуалното

Капитанът Владинова не успя да представи композициите си в пълния им блясък, тъй като по-рано е получила лека травма. Именно поради тази причина треньорският щаб не искаше да рискува по никакъв начин състоянието ѝ.

Първото официално състезание за новия сезон е през февруари – Гран При в Москва, а 2018 година е особено важна за красивия спорт у нас. В края на март и началото на април София приема превърналата се традиция Световна купа, която предизвика сериозен интерес, а през септември елитът на световната гимнастика ще бъде в „Арена Армеец“ за шампионата на планетата.