Новите композиции на ансамбъла на България по художествена гимнастика ще бъдат представени на 31 януари. Това разкри лични президентът на федерацията Илиана Раева, която говори след първото официално контролно за 2018 година на индивидуалистките , което съвпадна и с премиерата на новите съчетания.

Грациите показа новите съчетания сред много фенове и бурни овации

Освен това, Раева коментира, че се планират и още едно контролно за гимнастичките. То следва да се проведе на 14 февруари в тренировъчната зала „Арена Армеец“. Очаква се на него да присъства и спортния министър Красен Кралев.

„Използвам случая да ви кажа, че официално ще ви представим съчетания на ансамбъла на 31 януари. На 14 февруари в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ ще направим второ официално контролно за момичетата, защото наистина интересът е много голям и искаме в едни по-нормални условия да видим, а пък и специална покана има мистър Кралев, който иска да види новите композиции. Така че много работа ни предстои. Работим много сериозно“, сподели Раева.

Припомняме, че първото за сезона официално състезание ще бъде Гран При в Москва. А 2018 година е от особено значение на грациозния спорт у нас. Причината – страната ни е домакин на Световна купа в края на март и началото на април, а през септември ще бъдем домакин на Световното първенство.