Филис Хардел е американка на средна възраст. Тя, като много други, изгледа с удоволствие мача, в който Ню Енгланд Пейтриътс отпразнува успеха си и класирането за финала – Супербоул. След срещата, някъде в средата на този хаос от играчи по американски футбол и фенове, сред камерите и микрофоните Филис Хардел видя как играч с №30 скочи в прегръдката на играч с №32 и извика: „Добре дошли на Супербоул!”

Филис Хардел познава много добре този глас, защото принадлежи на сина й – единият от близнаците – бебето Джейсън и Девин Маккорти, който е по-голям с 27 минути.

Много преди да се превърнат в първите близнаци, които ще играят за един отбор на Супербоул в неделя, те бяха нейните малки момчета. Отгледани от самотна майка, без баща, който умира от сърдечен удар докато са едва на три години. Момчета, които толкова много си приличат… Дори самата Филис Хардел е смятала, че сестрата в болницата й е донесла два пъти едно и също бебе при първата им среща.

Топ 5 на най-големите шоу провали на Супербоул

Братята споделят едно детско креватче и голяма част от живота си. Живеят в апартамент в Ню Йорк, когато по-големият им брат Лари ги записва да тренират американски футбол когато вече са на 7. Днес Девин и Джейсън играят отново рамо до рамо, но им предстои най-важният мач.

Девин Маккорти дори обмисля да сложи край на кариерата си в НФЛ като играч. Цялата си кариера той прекарва в Ню Ингланд Пейтриътс. Неговият брат Джейсън не е с толкова богата биография, след като голяма част прекарва в Тенеси (2009-2016). След това преминава през Кливланд Браунс (2017), за да стигне до отбора на своя брат – Ню Ингланд Пейтриътс.

В очакване на Супербоул

източник: Gulliver/GettyImages

Като ученици двамата имат забележителна физика, отличават се от останалите. Но майка им е тази, която категорично насочва момчетата си. Тя е от майките, които държат на дисциплината. И на спорта. Заплашва ги, че няма да играят футбол, ако получат нова слаба оценка на теста по правопис. Двамата са най-добрите в спорта в своето училище. Трудно ги различават, но това не е проблем.

10-годишен доказа: Том Брейди е лъжец!

По-късно съдбата ги разделя, Девин се превръща в по-добрия футболист, но всеобщото мнение е, че: „Двамата Маккорти са по-добри заедно, отколкото по отделно.” И го доказват днес, когато вече са на 31 години.

В очакване на Супербоул

източник: Gulliver/GettyImages

Близостта им прави приобщаването на Джейсън в Пейтриътс през 2018 година много по-бързо. Девин отдавна се счита за един от лидерите в отбраната на отбора. Физическата близост обаче им позволява да се отдадат на други проекти, за които не им е достигало времето преди това. В мазето си двамата си правят седмичен видео блог. В един от епизодите те представят и мама Маккорти - Филис Хардел. Разговорите им са за всичко, спомнят си за детството, обсъждат играта.

Това, което им предстои обаче, е може би най-големият мач в кариерите им – рамо до рамо срещу Лос Анджелис Рамс в нощта на неделя срещу понеделник, 4 февруари.

Феномен: Том Брейди за девети път на Супербоул