Супербоул е най-гледаното годишно спортно събитие в исторически план. Феновете включват телевизора в очакване на най-добрите в американския футбол, а други се настройват за рекламната пауза, когато звездите превръщат сцената в музикално зрелище.

Тази година Maroon 5, Травис Скот и Big Boi са артистите, натоварени със задачата да забавляват зрителите по време на шоуто в нощта на неделя срещу понеделник (4 февруари).

Модерният спектакъл с участието на големи звезди, които изпълняват музика на живо, започна през 1993 година с участието на невероятния Майкъл Джексън. Преди това шоуто на полувремето не беше толкова престижно, тъй като участваха университетски маршируващи групи, различни изпълнители по зададени теми – големи пиана (1988), Париж (1978), Луис Армстронг (1972) и други.

И все пак, случвало се, като всяко голямо мероприятие да претърпи своя крах. Катастрофалните изяви са трудни за преодоляване, когато вокалите, изпълняващи на живо грешат, срещат технически препятствия, странните постановки са неподходящи.

Кои обаче са най-трагичните представяния на полувремето на великото спортно събитие в съвременната епоха, можете да видите в най-лошото от най-лошото – Топ 5 на USA Today.

5. The Black Eyed Peas, Usher, Slash (2011)

Наемането на групата Black Eyed Peas за шоуто изглежда страхотна идея на теория, но предвид случилото се, се оказва крах. Световноизвестните изпълнители, които по това време се радват на огромна популярност, изглежда не се харесват толкова – групата едва пее и не танцува, технически проблем с микрофона на Фърги. Текстовете на песните, както и рапирането не се оказват на нивото, което е очаквано от тях.

Спортните фенове така или иначе не смятат Фърги за една от най-добрите певици на живо по време на големи събития, спомняйки си изпълнението на химна на САЩ преди мача на звездите в НБА от 2018 година. Още един провал.

4. Темата за Индиана Джоунс с Tony Bennett, Patti LaBelle, Arturo Sandoval, Miami Sound Machine (1995)

Харисън Форд е бил достатъчно далновиден да остане далеч от шоуто на полувремето, популяризиращо Дисниленд и тогавашните придобивки, вследствие на филма за Индиана Джоунс, който е сниман там. Шоуто включвало стотици танцьори с шапки, странни костюми, летящите подпалени парашути, които са в контраст с песните на изпълнителите.

3. Phil Collins, Christina Aguilera, Enrique Iglesias, Toni Braxton (2000)

Друга продукция на Дисни, която е трябвало да бъде ослепително грандиозно глобално единство, всъщност се превръща в неразбираема бъркотия, включваща различни истории, танцьори в костюми, приказни същества, Кристина Агилера и Фил Колинс пеят оригинални песни, специално написани за шоуто, което ограбва изпълнението им.

2. The Blues Brothers, ZZ Top, James Brown (1997)

Темата на шоуто е филмът „Блус Брадърс” – героите от лентата се появяват на сцената, независимо от смъртта на най-голямата звезда Джон Белуши – с Дан Акройд и „подправените” Джон Белуши и Джон Гудман, пеещи хитове като маркетингов трик за предстоящото продължение на филма.

Дори появата Джеймс Браун и ZZ Top след това не успяват поправят стореното.

1.Janet Jackson, Nelly, Kid Rock, P. Diddy, Justin Timberlake (2004)

На всеки би било простено, ако е забравил за останалите участници в шоуто през 2004 година или песните, които те изпълниха. Големият провал води до това. По време на изпълнението на Джанет Джаксън и Джъстин Тимбърлейк, уж съвсем случайно, той изложи гърдата на своята партньорка на сцената на показ. Дали хореографията е била объркана, или случилото се е имало предварителен замисъл, за да се получи огромен скандал, все още няма отговор. Този момент, макар и само за няколко секунди, се счита за един от най-срамните по време на шоуто.




И след всички провали, следва най-доброто, за десерт!

Заради невероятното си представяне, шоуто на полувремето се дели на два периода - преди и след Майкъл Джексън. Тълпата, която изпада в несвяст за цели 90 секунди при появата на „замръзналия” изпълнител. Най-доброто за всички времена. Епоха!

Големият финал тази година е в нощта на 3 срещу 4 февруари, а в него Пейтриътс ще срещнат Лос Анджелис Рамс.