Един от най-великите съвременни боксьори Владимир Кличко вече вижда края на бляскавата си кариера. Това обяви самият той след събитие, свързано с неговата благотворителна фондация. Уловката в случая е, че украинецът не обяви кога точно смята да окачи ръкавиците на пирона. 

Вече има дата и място за мач Джошуа - Пулев

Пенсионирането на 41-годишния боксьор касае в пряка връзка българската звезда в профибокса Кубрат Пулев. Ако Кличко се откаже веднага, Кобрата ще играе за световната титла в IBF с Антъни Джошуа в края на октомври. Ако украинецът реши да участва в реванш с британеца, българинът ще се срещне с победителя от този мач в началото на 2018 г. 

Кобрата още чака решението на Кличко

"Последният ми мач с Антъни Джошуа не беше толкова успешен, но не се притеснявайте, аз съм свикнал и с такива моменти. Не винаги в живота се случва това, което искаш. Най-важното е обаче да си взимаш поука от всяко лошо нещо, което става с теб. Аз съм от този тип хора."

Джошуа: Ще е яко да се бия с Пулев, той не ме притеснява

"Вече съм на 41 години и мисля каква кариера ще изградя и след бокса. Да, обмислям отказването си от спорта, но няма да живея в миналото и със спомените от бляскавата си кариера. Аз се движа само напред! Винаги трябва да работиш, да мечтаеш, да се готвиш, защото хората, които стоят на едно място, впоследствие падат."

До седмици Кличко обявява стиска ли му за реванш

"Така че аз гледам само напред, търся нови предизвикателства и нови хоризонти пред себе си", сподели Кличко и отбегна въпросите за евентуалния реванш с Антъни Джошуа. Ако такъв мач се състои, той ще бъде в една от най-големите зали в Лас Вегас, като всичко вече около битката е договорено, очаква се само отговорът на украинеца.