Антъни Джошуа носи гарантирано вълнение на феновете на бокса и ще нанесе още един ужасяващ нокаут в битката му срещу Карлос Такам, според неговият колега в тежка категория Тони Белю.

"Това е всичко, което хората искат да видят в тежка категория. Без значение срещу кого се изправя, Джошуа винаги предизвиква интереса на публиката. Това, което той направи срещу Владимир Кличко е нещо забележително, затова той е лицето на бокса в момента. Това беше битка от изключително значение за Джошуа и той я спечели, което предопредели предстоящата му велика кариера", заяви Белю

След това Белю направи рекапитулация на най-добрите боксьори от Обединеното кралство е тежка категория.

"Дейвид Хей и Джошуа са естетически фантастични боксьори. И двамата са много, много добри атлети, които могат и да стигнат до битка помежду си, а Дейвид дори пое новия подход, опитвайки се постоянно да прави комплименти на Джошуа. И все пак Антъни е любимец на британския бокс - и вероятно британския спорт - защото той винаги нокаутира опонентите си и предизвиква вълнение във феновете. Това е разликата", добави Белю.

"Тайсън Фюри пък направи това, което никой друг не бе правил до онзи момент. Той отиде в Германия и победи Владимир Кличко със съдийско решение. Да, не го нокаутира, но и не понесе много щети. Джошуа обаче също победи Кличко, но с нокаут и следователно за по кратко време. Той го направи със стил, който абсолютно никой не можеше да предвиди", каза още Тони Белю.

"Джошуа винаги предоставя на феновете това, което искат. Сега той е в онзи етап, в който ми напомня на Майк Тайсън през ранните му години. Може да е абсолютно луд, да прави необмислени неща на ринга и дори да не изглежда притеснен, но защо общността го обича? Защото той винаги внася вълнение на ринга", завърши Белю.

Тони Белю

източник: Gulliver/GettyImages