Шампионът на IBF, WBA и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (19-0, 19 КО) разкри, че незабавно е поискал среща реванш с Дилиан Уайт, след като станало ясно, че родната гордост в професионалния бокс Кубрат Пулев се оттегля от битката им на 28-ми октомври в Кардиф.

Кобрата в крайна сметка бе заменен от Карлос Такам (35-3-1, 27 КО) със само дванадесет дневно предизвестие. 

Джошуа и Уайт имат дългогодишно съперничество. Дилиан има победа над Антъни от 2009-та година, когато двамата се срещат на аматьорско ниво. Те се срещнаха и на професионалния ринг през 2015-та година, но тогава Джошуа нокаутира Уайт в седмия рунд.

"След оттеглянето на Кубрат, Дилиан беше първият човек, с когото поисках да се бия в Кардиф, защото има само двама човека, които са изкарали най-доброто от мен - това са Дилиан и Кличко", заяви Джошуа.

"Настоявах толкова много за реванш с Кличко, защото първата ни битка беше невероятна. С Дилиан нещата стоя по същия начин, битката ни беше много оспорвана и всеки показа най-доброто от себе си в нея. В кариерата си съм имал две незабравими нощи, едната е след победата срещу Кличко, а другата е след победата над Дилиан. Всеки велик боксьор трябва да има поне пет незабравими вечери, а аз вече имам две", добави Джошуа.
                           
Но промоутърът Еди Хърн има други идеи за Уайт. Той агресивно настоява Уайт да се изправи срещу Уайлдър през месец февруари, а след това победителят да се изправи срещу Джошуа.

"Дилиан има добра битка срещу Хелениус, но ако Дилиан спечели, бих искал да го видя да се бие с Уайлдър. Джошуа ще се бие през март или нещо подобно, а през лятото ще направим среща между победителя от Уайлдър-Уайт и Джошуа", разкри плановете си Хърн.