Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева посети официалната тренировка на националния отбор преди Световната купа. Надпреварата ще се състои в Арена Армеец от 27 до 29 май.

Илиана Раева разкри, че ще направи специален ритуал с грациите преди старта им в петък. Те са си уговорили среща в тренировъчната зала преди началото на турнира.

„Много е радостно, че изобщо не личи, че Михаела е отсъствала и е претърпяла операция. Хареса ми и в индивидуалното, мисля, че момичетата се чувстват комфортно на своя земя. С нетърпение очаквам Световната купа, защото знаете какво прави нашата публика тук. Харесват ми, вълнуваме се всички, надявам се да играят както трябва“, сподели Илиана Раева.

„Видяхме се с ансамбъла и си казахме много хубави неща. Утре преди състезанието ще бъда в тренировъчната зала, за да ги пипна, така им казах. Имаме един ритуал с тях. Няма да говорим, че е последно състезание, защото те трябва да са с много добра нагласа, да няма тъжни нотки, да са готови да си изиграят съчетанията, защото им предстои много тежка конкуренция. Както и Неви, и Катрин трябва да играят на предела на възможностите си“, каза още Раева.

„Никога няма да ви кажа какво съм сънувала преди състезанието. Важно е обаче какво ще сънувам преди Олимпиадата, сега не е важно. Нека напълним залата и публиката да подкрепя нашите момичета“, завърши президентът на БФХГ.