Старши треньорът на националния ансамбъл Ина Ананиева разкри, че Михаела Маевска се е поуспокоила след днешната официална тренировка в Арена Армеец. Капитанът на тима ни се възстанови от контузия в коляното и вече води занимания заедно с останалите момичета.

В същото време грациите са обзети от напрежение и много емоции преди последното си състезание пред родна публика.

„Има напрежение, определено имаше на съчетанието с ленти. Мисля, че на обръч и бухалки беше по-добре. Абсолютно нормално е, защото Михаела се притеснява дали ще успее да влезе на 100%, защото не всички елементи успяхме да пробваме, нямахме достатъчно време“, коментира Ина Ананиева.

„На Цвети Състоянието не е кой знае колко тежко, разбира се, че имаме болежки, мисля, че няма отбор без травми, стига всичко да не е в рамките на допустимото.“

„Михаела се притеснява за коляното, при всички случаи я боли, няма как толкова бързо да отшуми болката. Поне сега сме спокойни, че ако има болка, тя ще е от оперативната намеса. Няма да е от това да не знаем какво се случва, но мисля, че и тя се поуспокои след първото изиграване днес“, каза още треньорът.

„Ще бъде много емоционално състезание, за последен път ще играят в Арена Армеец. Надявам се да се справят с напрежението. През много неща минаха и мисля, че това няма да е пречка за тях“, завърши Ина Ананиева.