Селекцията на ансамбъла за девойки ще се проведе в понеделник в зала „Раковски“, разкри лично президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Илиана Раева се надява зала "Раковски" да бъде разширена

След като подборът бъде направен, отборът ще проведе лагер в София, но не зала „Раковски“. Водят се преговори за зала „София“, сподели още Раева.

Наставник на ансамбъла е Вяра Ваташка, а неин асистент е Цветелина Найденова. „Златният тандем“ спечели вота в средата на септември, като ще работи в тясно сътрудничество с треньора на ансамбъла за жени Весела Димитрова. Политиката в националните отбори е да има уеднаквяване в методиката на подготовка и приемственост между състезатели и треньори.

„Ние правим национален отбор младша възраст девойки, защото искаме правилна работа и подготовка, за да стане това, което се случи с новия ансамбъл. Ако не бяхме направили тази подготовка преди Олимпийските игри, нямаше да имаме тези резултати. Вече са го изкопирали нашите конкуренти, в което няма лошо. Така се прави“, коментира Илиана Раева.