Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не скри надеждите си зала Раковски, в която се готвят националните ни отбори да бъде разширена. Раева сподели, че съоръжението, което определи като „прекрасно“ и „уютно“ не стига за нуждите на състезателките в един от най-успешните български спортове.

Бившата гимнастичка обясни, че е нужен още един килим и коментира, че именно заради тези обстоятелства се търси зала под наем за провеждане на подготовката на ансамбъла за девойки.

Илиана Раева: Очаквайте много оригинални композиции, тази година ще сме още по-силни

„В понеделник ще е селекцията на ансамбъла за девойки. В момента готвя лагер. Те ще работят под наблюдението на Весела Димитров. Ще направим лагер в София, който няма да е в зала Раковски, защото както се вижда, залата не ни стига. Много се надявам да ни я разширят най-накрая тази зала. Ще наемем допълнителна зала, за да можем да направим подготовката на националния отбор, защото нямаме време, а пък се работи с тежък уред – с ленти. Засега водим преговори за зала „София“. Дано да успеем. Ако не стане, ще търсим варианти“, коментира Раева.

„Миналата година след Олимпиадата, когато бяхме при премиера, който бе в основата на това да има Световни купи у нас, благодарение на него имахме спонсор и до ден днешен. Аз повдигнат темата и той тогава каза пред финансовия министър, че трябва да ни се помогне и да ни се разшири залата, защото ние не искаме някакви строежи да се правят. Нужен ни е още един килим с малко място за публика, за да може там да провеждаме контролните, състезанията, защото реално ние нямаме такава зала. Дори тази разкошна, уютна зала не ни стигат. Ние имаме шест, сега ще имаме седем национални състезателки жени. Те са на два килима. На другия е Весела, която иска резервите да могат да играят, а девойките остават без зала. А при нас девойките са толкова важни, колкото и жените“, разказа Раева.

„Работата в художествената гимнастика в последните години, знаете....Ние правим отбор национален младша възраст девойки, защото искаме правилна работа и подготовка, за да стане това, което се случи с новия ансамбъл. Ако не бяхме направили тази подготовка преди Олимпийските игри, нямаше да имаме тези резултати. Вече са го изкопирали нашите конкуренти, в което няма лошо. Така се прави“, завърши Илиана Раева.