Пулев: Малтретирах Джонсън, ще следя Кличко-Джошуа под лупа

Българската звезда в професионалния бокс направи разбор на мача си с американеца Кевин Джонсън в "Арена Армеец". Той сподели, че е допуснал някои удари, които не е трябвало да се случват, но като цяло е малтретирал съперника си на ринга. 

"Джонсън ми вкара два удара, които не трябваше да ми вкара, но аз го малтретирах през цялото време. Чудеше се как да се измъкне и му беше наистина тежко, както му обещах и преди мача. Благодаря на всички и продължаваме напред."

"Самият мач сега не беше красив, но важна е победата и за мен това е още необходим опит. Не говоря за контузии, нямах травма, подготвях се нормално и успехът е налице", заяви Пулев на пресконференцията след двубоя. 

Според него, мачът е бил по-равностоен в началото, а съперникът е бил много неудобен. Все пак, Джонсън досега е губил само веднъж с нокаут, като се срина в мача с Антъни Джошуа. 

"Противникът не беше толкова опасен в края, но в началото наистина беше опасен и се опита да нанесе точни удари. Мога да кажа, че беше доста опитен и много неудобен. Не можах да го нокаутирам, но с повечето, с които е играл, не са могли и те да го сторят." 

"Губил е само от сериозни противници, но за мен наистина не беше чак толкова опасен. Уморих го и вече накрая просто не можах да намеря пътя към брадичката му", сподели още Кобрата. Той не смята, че в този мач е бил на необходимото ниво, но ще се поправи за следващата си среща.  

"Много съм постоянен, много съм твърдоглав, трябва много подготовка. Сега не бях съвсем на необходимото ниво, но се подготвяхме според противника. В началото беше опасен Джонсън, през цялото време внимавах. Смятам, че с треньора и целия щаб трябва да се подготвя по съвсем различен начин и ще съм на необходимото ниво, срещу който и да се изправя", заяви Кубрат. 

Следващата му задача е да гледа под лупа с целия си щаб мача между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, защото един от тях ще е следващият му съперник в официален спор за световната титла. 

"Сега трябва да се почине, ще гледам мача на Кличко и Джошуа под лупа. С Вегнер ще обмислим всичко тактически. Вече от Нисе Зауерланд зависи, ще преговаряме, ще измислим точния момент, за да се получи този мач. Но нека първо видим кой ще победи." 

"От мача, който загубих за световната титла, научих да не подценявам противника. Тогава бях мног добре подготвен, въпреки че загубих заради елементарни грешки. Но човек се учи повече от грешките, отколкото от успехите", заяви Пулев. Той сподели, че не е успял да гледа мача на брат си Тервел, който предхождаше неговата схватка.  

"За съжаление, през цялото време в съблекалнята ми казваха какво се случва, но нямах възможност да гледам мача и да съм в ъгъла му. Но имах мач и трябваше да се концентрирам върху това. Брат ми вече е добър професионалист, знае какво трябва. Той се подготвя също много усърдно и победи", завърши Кобрата.

Свързани материали

  • Михаил Таков: Пожелавам на Кубрат Пулев да спечели световната титла Михаил Таков: Пожелавам на Кубрат Пулев да спечели световната титла
  • Тервел: Защо Кубрат да не спечели световната титла? Тервел: Защо Кубрат да не спечели световната титла?
  • Кубрат Пулев - Кевин Джонсън /пълен репортаж/ Кубрат Пулев - Кевин Джонсън /пълен репортаж/
  • Кобрата смля и Джонсън, да се готвят Кличко или Джошуа! Кобрата смля и Джонсън, да се готвят Кличко или Джошуа!
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бокс Кубрат Пулев 2017

Други спортове