Кубрат Пулев отново го направи! Най-добрият български професионален боксьор сложи още един голям скалп на колана си, след като победи Кевин Джонсън пред екзалтираната "Арена Армеец". 

Мачът продължи пълни 12 рунда, като в крайна сметка Кобрата победи по точки, но с пълно съдийски единодушие. Така българинът даде ясна заявка, че е готов за битка за световната титла, която ще е следващият му мач. А съперник там ще бъде победителят измежду Владимир Кличко и Антъни Джошуа. 

Българинът започна предпазливо, а докато американецът беше свеж, беше много опасен. Дори първите няколко рунда бяха в полза на Джонсън, който пласира няколко опасни удара в главата и тялото на Пулев. 

Кубрат за световната титла: Ще бъде не само адекватен, но и способен да победя

Пак с нокаут! Тервел Пулев смаза от бой поляк в София

Но постепенно българинът взе инициативата и методично наложи превъзходството си. След седмия рунд вече Пулев биеше здраво опонента си, а малко не стигна този двубой да завърши с нокаут. 

От средата на десетия рунд до самия край на мача Джонсън едва се крепеше на краката си, а публиката с неистов рев даваше сили на Кобрата. Американецът стоеше до въжетата, спасяваше се само с клинчове и с наведена глава при стоманените удари в главата и тялото му от Пулев. 

Емоционалната поява на Кобрата за мача с Джонсън

Тервел: Защо Кубрат да не спечели световната титла?

В крайна сметка Джонсън удържа пълни 12 рунда, но това е единственото, с което може да се похвали. С пълно съдийско единодушие и с резултат от 120:108 и 119:109 реферите решиха да дадат съвсем заслужено победата на Пулев. 

Така Кобрата чака битка с победителя от мача между Владимир Кличко и Антъни Джошуа, които ще се бият в събота вечерта на "Уембли". Мачът между тях ще бъде насрочен допълнително, но едва ли ще е преди средата или края на август. 

“Арена Армеец“ наелектризира атмосферата с химна на България

Всичко около гала вечерта на Кубрат Пулев в София

Иначе българинът записа 25-та си победа на професионалния ринг и нанесе едва деветата загуба на именития си съперник. А "Арена Армеец" екзалтирано поздрави победителя след последния гонг и когато ръката му беше вдигната победоносно. 

Очаквайте подробности!

Ето и развоят на мача:

1 рунд: - Предпазливо начало на Кобрата, Джонсън е по-активен. Американецът пласира един десен прав и едно ляво кроше в средата на рунда, които попаднаха в главата на Пулев. В края на рунда българинът отвърна с няколко удара в торса и главата на съперника. 

2 рунд: - Кобрата изравни играта и на свой ред натика съперника при въжетата. Той пласира няколко леви прави и десни крошета в главата на Джонсън в средата на частта. В края ѝ американецът показа зъби и пласира опасен десен ъперкът в тялото на Пулев. Равностойно, но накрая с леко предимство за Джонсън. 

3 рунд: - Категорично този рунд е на сметката на Пулев. Българинът атакува мощно, като вкара няколко леви прави и десни крошета в главата на съперника в началото на частта. Около 40 секунди преди края му, Кобрата направи много тежка комбинация от десни крошета и леви прави в главата и тялото на американеца. 

4 рунд: - Много равностоен рунд. Кобрата започна по-предпазливо, а в началото Джонсън пласира няколко леви прави в тялото на българина, а после и в главата. Десен ъперкът от него се стовари в главата на Пулев в средата на частта. В самия край Кобрата се активизира и пласира няколко крошета и леви прави. Но предимството беше за Джонсън. 

5 рунд: -Категоричен рунд на сметката на Кобрата. От самото начало на частта българинът налази съперника и му стовари редица тежки леви прави и леви крошета. В края той го смачка и само гонгът спаси американеца от по-тежки поражения в тялото и главата. 

6 рунд: - Много завързан и равностоен рунд. Започна предпазливо, но все пак Пулев пласира един ляв прав и едно дясно кроше. Американецът отвърна с дясно кроше в целта. 50 секунди преди края Кобрата удари в гърба американеца, който се оплака и поиска секунди да се възстанови. След това Кобрата го натисна и накрая спечели рунда.

7 рунд: - Още един категоричен рунд за Кубрат. Той натисна американеца, пласира няколко леви прави и две десни крошета в главата и тялото на съперника. Джонсън за цял рунд пласира само едно дясно кроше в главата на българина. В края на рунда нашият засипа с удари съперника и спечели тази част. 

8 рунд: - Много силен рунд в полза на Пулев. От началото му той атакуваше и няколко леви прави и десни крошета попаднаха в целта. Едва в края Джонсън се съживи и пласира един десен ъперкът, но в края Кобрата го засипа с удари, но гонгът спаси американеца. 

9 рунд: - Равностоен рунд, в който Джонсън показа зъби. Въпреки че беше притиснат до въжетата от агресивната игра на Пулев, той направи няколко контри с десни прави и леви крошета в тялото на българина. Но българинът беше по-активен и му заби няколко крошета и прави удари в главата. Американецът изглежда много изтощен. 

10 рунд: - Кобрата натика съперника си в ъгъла и го спука от бой. Американецът плюеше кръв, окото му се затвори, а Кобрата го налага зверски. Джонсън едва се държеше до въжетата, но не се предаде и не падна. Само гонгът го спаси. 

11 рунд: - Кобрата продължава да натиска и млати здраво съперника си. Джонсън едва стои на краката си, но още е опасен. Той пласира едно дясно кроше и един десен прав в тялото и главата на българина. Но Пулев така го натика в ъгъла, че само гонгът едва го спаси от сигурен нокаут. 

12 рунд: - Кобрата смаза от бой съперника си, който едва се държеше на краката си. Но удържа до последно и не се предаде. Все пак, победата е за Пулев по точки! Браво, Кобра!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.