Българският професионален боксьор Тервел Пулев заяви, че не вижда причини неговият брат Кубрат Пулев да не се пребори за световната титла в тежка категория. Тервел поздрави Кубрат за победата в 12 рунда срещу Кевин Джонсън в София, която почти сигурно му гарантира двубой срещу победителя от утрешния гигантски сблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

Кобрата смля Джонсън, да се готвят Джошуа или Кличко!

„Мисля, че думите се потвърдиха – Кубрат трудно успяваше да намери Джонсън. Видяхме боксьор, който не беше готов да се откаже. Беше изненадващ“, заяви Тервел.

„Джонсън изглеждаше подготвен, понесе тежки удари. Това е факт. Определено се виждаше превъзходството на Кубрат, той доминираше, със самочувствие играеше. Дали брат ми може да стане световен шампион? Защо да не може? Това е абсолютно постижима, реалистична цел.“

Кубрат за световната титла: Ще бъда не само адекватен, но и способен да победя

По-малкият от братя Пулеви коментира и прогнозата на един от шефовете в „Зауерланд“ - Нисе Зауерланд, че той скоро ще може да се бие за европейската титла. „Благодаря на Нисе Зауерланд от прогнозата, дано да стане факт“, каза Тервел.

 „Мисля, че се получи добър мач за нас. Изиграхме тактически правилно мача. Променихме чисто тактически нещата и логично спечелих. Радвам се, че днес успях да постигна едно предизвикателство, да победя човек с нокаут, който почти не пада.“

„Тервел изигра много правилно тактически мача. Трябваше бързо да се адаптираме към смяната на противника. Подготовката на Тервел бе добра. Мачът бе добър, който му помогна за навлизането в професионалния бокс и неговото изграждане. Постепенно той върви към по-високи цели“, коментира треньорът на Тервел Пулев – Борислав Бояджиев.