Макар още да не са отшумели емоциите след успеха му над Джоузеф Паркър, Антъни Джошуа е готов за следващото предизвикателство. А то ще е да стане абсолютен световен шампион в професионалния бокс.

След тази вечер AJ има три от четирите колана, а за да обедини всички, ще трябва да се справи с американеца Деонтей Уайлдър. И той го призова да се бият.

"Категорично искам да стана и абсолютен световен шампион! Имам 21 професионални мача, 6 от тях са за титла, всички ме познават и знаят, че не се хваля, но това са цифрите. Еди Хърн ще говори със съперника, аз съм готов по всяко време да се бия с Деонтей Уайлдър на всяко място по света! Хайде да го направим! Сериозен съм!"

"През всичките тези години британците трябваше да ходят в Америка, но сега оставаме тук и те ще дойдат. Да си изберат мястото, но оставаме в Англия, в Лондон, ако трябва. Уайлдър нека се качи на ринга и ще го нокаутирам", заяви AJ и говори за мача с Паркър.

"Няма да правя анализ, това е работа на треньора ми. Стратегията ми беше да ползвам левия си прав. Дясната ръка може да ми помогне да съм шампион в квартала, но левият ми прав е да съм шампион на света."

"За пръв път играя 12 рунда, понякога букмейкърите може да смятат, че ще го нокаутирам бързо, но Паркър е световен шампион. Паркър каза, че това ще е война, но аз казах, че ще е финес. Най-важното е, че съм обединеният шампион в тежка категория", заяви Джошуа веднага след мача.