Майк Дийн е един от елитните съдии във Висшата Лига от 22 години. В кариерата си е бил център на внимание изключително много пъти. Преди седмица стана ясно, че това ще е последен сезон за него и той ще се откаже от футбола през лятото. 
 
След изявлението той даде интервю, в което разказа изключително много интересни истории за кариерата си. Ето и акцентите:
 
 - Мисля, че в рамките на 20 години можеш да си спечелиш репутацията на добър съдия. Някои ме харесват, други не. Същото се отнася и за подхода ми към определени мачове.
 
- Когато се държа строго с някои играчи, на тях не им харесва. Ако те се чувстват обидени, аз бих им се извинил. Казвал съм: „Съжалявам за случилото се преди малко, нека вървим напред, стискаме си ръцете и всичко е наред".
 
- Мисля, че играчите всъщност харесват начина ми на рефериране. Знам, че съм получавал определено отношение от тях, аз съм им отвръщал, но това е било винаги в границите на нормалното и позволеното. Аз съм съдия от типа „управляващ случващото се на терена”.
 
- Начинът, по който реферирам, показва и какъв човек съм. Аз не искам да съм от онези хора, които разсъждават в черно и бяло. Има сива, междинна зона. Аз не нарушавам правилата, но всъщност бих искал да давам повече свобода на терена. Просто обичам да правя това, което сега върша, обожавам го.
 
- Мисля, че започнах във Висшата лига през 2000 година. И през цялото време е имало страхотни личности като Виейра и Кийн, както и много други. В началото бях малко нервен, дори уплашен при взимането на решения.
 
 - Горд съм, че бях на върха за 22 години. Ако някой играч е на върха в рамките на 22 години, ще е прекрасно. Не са много, може обаче да ги има. А аз съм във Футболната лига от 1995 година, което означава 27 години в професията, но да съм на позицията, на която съм в последните 22 години и да съм съдия на мачовете във ВЛ, да имам най-доброто място на стадиона всяка седмица, е чудесно. Аз обичам футбола от дете, гледал съм Транмиър с любов. Следващата година това ще ми липсва ужасно, дори нямам идея как ще се чувствам, когато дойде август, ще видим.