Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика за успехите им на Световното първенство в Баку, Азербайджан.

Възпитаничките на треньора Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха без грешка двете си композиции и в двата състезателни дни. В многобоя те завоюваха бронзово отличие, като получиха сбор от 58.000. На първа позиция се нареди отборът на Русия. Оценките, които получиха рускините предизвикаха множество коментари.

Именно темата с ощетяването на българския ансамбъл обсъдиха министър Кралев и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илияна Раева. Двамата пожелаха на „Златните момичета“ да изиграят перфектни съчетания на Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година, за да попаднат сред медалистите на най-големия спортен форум.

Почетни плакети получиха и главният треньор на ансамбъла Весела Димитрова и помощник-треньорът - Михаела Маевска. Весела Димитрова сподели плановете си за участия в състезания през олимпийската година. Тя започва работа по новите съчетания на българския ансамбъл, с които момичетата да впечатлят по време на игрите в Токио.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева благодари на министър Кралев за подкрепата в залата по време на шампионата в Баку.