Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира бронзовият медал на ансамбъла от Световното първенство в Баку. Момичетата останаха трети в многобоя, след като пред нашите останаха Русия и Япония.

"В тежки и трудни условия, силна конкуренция, притеснени от субективни оценки, те играха силно, доказаха класата си, моженето си, учебник по художествена гимнастика са, трябва да се радваме, любимци са в целия свят. Трябва да не спираме да се радваме, трябва да дадем шанс на момичетата да се порадват", коментира Раева след състезанието.

"Не искам да коментирам съдийството, няма да спра да вярвам, че ще получат това, което заслужават, продължаваме да мечтаем, ще се усмихваме. Тези момичета когато трябва ще си получат заслуженото", добави тя.

"Имахме притеснения, които не касаят подготовката и състезанието, но не искам да говоря на тази тема. Показахме една силна България, вярвам, че сме фактор в гимнастиката, и при индивидуалното, и в ансамбъла. България е малка държава, но този спорт се разраства страшно много, сега са 63 държави, преди бяха 30, трябва да дадем реална и истинска оценка. Вълнувах се с този уникален отбор, дадох си сметка, както представлява България в света, силни красавици, и от които се страхуват най-силните, тези които са преди нас. Благодаря Ви момичета!", добави още Раева.