Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Световното първенство по борба в Казахстан - Тайбе Юсеин и Айк Мнацаканян.

В казахстанската столица Нур-Султан Тайбе спечели сребърен медал в категория до 62 килограма и квота за олимпийските игри в Токио през 2020 година. Мнацаканян остана на трето място в неолимпийската категория до 72 кг. на класическия стил.

Лидерката на националния ни отбор при жените вече има 13 медала от големи първенства. След кратка почивка спортист №1 на България за миналата година започва целенасочена подготовка за Олимпийските игри. Айк Мнацаканян пък печели отличие за България за трети пореден път.

Наставникът на класиците - Армен Назарян сподели пред министър Кралев, че добрата форма, в която се намира натурализираният арменец го принуждава да смени неговата категория с олимпийската до 77 килограма.

Кралев поздрави българските спортисти за представянето им в Нур-Султан и им пожела успешна подготовка. По време на срещата с борците и техните треньори бяха обсъдени плановете за подготовка на националните отбори за жени и в класическия стил, както и възможностите ММС да съдейства за провеждане на съвместни лагери със силни съперници.

Президентът на българската федерация по борба Христо Маринов беше категоричен, че от континенталната квалификация през март в Будапеща и от световната през април в София състезателите ни ще спечелят още квоти за игрите в Токио.

Почетни плакети на ММС получиха и треньорите Петър Касабов и Армен Назарян./БТА