Старши треньорът на националния ансамбъл на България Весела Димитрова сподели, че нейните момичета са световните шампионки, независимо че спечелиха бронзовите медали на шампионата на планетата в Баку.

След завръщането си от Азербайджан наставникът сподели, че е много мотивирана за следващата година.

„Щастлива съм, защото нашият отбор беше най-добрият. Незаслужено получихме тези оценки, смело мога да заявя. Абсолютно и безапелационно мога да кажа, че това са новите световни шампионки. Момичетата са доста мотивирани и дори бих казала ядосани заради това, което се случи с тях. Доволна съм, че успяха да изиграят всичко, което са научили, четири пъти играха без грешка, само мога да ги поздравя от сърце за това”, сподели Весела Димитрова.

„Посмяхме се малко на ситуацията, в която попаднахме. Аз не съм съдия, но аз не бих дала оценка 30 за изпълнение на Русия. Имам обяснение, но по-добре да го запазя. Момичетата са достатъчно силни, а момичетата са и мотивирани и се надяваме да е по друг начин догодина. За мен е голям успех, че взехме бронзов медал точно на това световно първенство”, завърши Весела Димитрова.