Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев сподели, че очаква да изигра е мач до края годината. Кобрата обаче добави, че едва ли двубоят му ще бъде на родна земя. Кубрат, който отказа да говори за така коментирания сблъсък с Антън Джошуа, направи това изявление по време на демонстративна партия шах в Албена, където той заедно с брат си Тервел и Веселин Топалов се включиха в хубава инициатива и премериха сили с млади български таланти.

„Не сме дошли да губим. Уважаваме Топалов. В този спорт мисля, че всеки имаш нас. В спорта трябва да се вярва. Когато съм се предавал на шах, в следващия момент си казвам, че няма да се дам и накрая побеждавам“, коментира Кубрат Пулев.

„На родна земя до края на годината едва ли ще играя, нов чужбина със сигурност. Ще видим с Джошуа“.

„Шах-бокс - има такъв спорт. Той обаче е друга категория. Ако иска, можем да пробваме и на ринга“, каза Кобрата за Топалов, който отвърна: „От доста сериозни тренировки ще имам нужда“.

Тервел, на свой ред обясни: „Мисля, че е идеален вариант да обменяме опит. Боксът е за умни хора. Той не е за силоваци“.

„И в шаха, и в бокса има много психология, в това съм сигурна“, отбеляза Топалов.

„Важно е да има вяра, в самите тях. Аз и брат ми сме играли без да взимаме нищо и е било вяра да вземем медал. Вяра и целеустременост, и постоянство. Всички деца трябва да вярват. Родителите им трябва да ги подкрепят. Както нас баща ни. Той винаги ни подкрепяше да продължаваме напред, когато се обезверявахме“, каза за финал Кубрат Пулев.