Кобрата: Ще имам мач до края на година, но едва ли ще е в България

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев сподели, че очаква да изигра е мач до края годината. Кобрата обаче добави, че едва ли двубоят му ще бъде на родна земя. Кубрат, който отказа да говори за така коментирания сблъсък с Антън Джошуа, направи това изявление по време на демонстративна партия шах в Албена, където той заедно с брат си Тервел и Веселин Топалов се включиха в хубава инициатива и премериха сили с млади български таланти.

„Не сме дошли да губим. Уважаваме Топалов. В този спорт мисля, че всеки имаш нас. В спорта трябва да се вярва. Когато съм се предавал на шах, в следващия момент си казвам, че няма да се дам и накрая побеждавам“, коментира Кубрат Пулев.

„На родна земя до края на годината едва ли ще играя, нов чужбина със сигурност. Ще видим с Джошуа“.

„Шах-бокс - има такъв спорт. Той обаче е друга категория. Ако иска, можем да пробваме и на ринга“, каза Кобрата за Топалов, който отвърна: „От доста сериозни тренировки ще имам нужда“.

Тервел, на свой ред обясни: „Мисля, че е идеален вариант да обменяме опит. Боксът е за умни хора. Той не е за силоваци“.

„И в шаха, и в бокса има много психология, в това съм сигурна“, отбеляза Топалов.

„Важно е да има вяра, в самите тях. Аз и брат ми сме играли без да взимаме нищо и е било вяра да вземем медал. Вяра и целеустременост, и постоянство. Всички деца трябва да вярват. Родителите им трябва да ги подкрепят. Както нас баща ни. Той винаги ни подкрепяше да продължаваме напред, когато се обезверявахме“, каза за финал Кубрат Пулев. 

Свързани материали

  • Топалов: Шахът няма негативни страни, а развива само позитивни Топалов: Шахът няма негативни страни, а развива само позитивни
  • Топалов и братя Пулеви играха шах с млади надежди в Албена Топалов и братя Пулеви играха шах с млади надежди в Албена
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бокс Кобрата

Други спортове