Спортните звезди Веселин Топалов и братята Кубрат и Тервел Пулеви играха шахмат с млади български шахматисти - европейски шампиони, във ваканционно селище Албена.

От едната страна на шахматната дъска бе световният шампион Веселин Топалов, а срещу него се изправиха младите български шахматисти Момчил Петков и Диян Самуил Костов, подкрепяни и от боксовите величия Кубрат и Тервел Пулеви. Момчил Петков е трикратен републикански шампион, шампион на Европейския съюз до 12-годишна възраст и трети на световно училищно първенство. В помощ на младите шампиони и боксови звезди се включи и ервопейската шампионка по шахмат Габриела Антова.

На панорамната тераса на 8-ия етаж на новооткрит 5-звезден хотел в Албена шахматният шампион Топалов даде пресконференция. Той си спомни, че именно в Албена е станал за пръв път шампион от по-викок клас и сега се радва неговата фондация да дава шанс на млади български надежди да успяват в играта.

Боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви казаха преди срещата, че и в бокса има психология, както в шахмата и други спортове. Те играят винаги за победа и отхвърлиха първоначалното миролюбиво предложение за реми на шахматния шампион Веселин Топалов. В рамките на последвалата игра братята даваха ценни съвети на младите Момчил, Диян и Габриела как да се справят с Топалов. От своя страна, Топалов коментира на живо свои и отсрещни ходове по време на играта. След настъпателна и от двете страни игра шампионът Топалов успя да постигне равенство срещи младите български играчи и братя Пулеви.

След официалното реми по предложение на Кубрат Пулев последва бързо доиграване от страна на боксьора, подкрепян от младежите, което затрудни максимално Веселин Топалов, успял да достигне отново до равенство.

Спортният мениджър на ваканционното селище Руслан Йорданов каза, че подобни спортни събития на фона на прекрасна крайбрежна и морска гледка в Албена ще стават традиция и ще продължат да дават шанс на настоящи и бъдещи спортни звезди да постигат нови успехи.

Кубрат и Тервел Пулеви пожелаха на младите спортисти да вярват в себе си и бъдещите си успехи и да прославят България на европейската и световна спорта сцена./БТА